Cum să elimini energiile negative din casă

Se spune că atunci când vă mutați într-o casă nouă e bine să chemați preotul să o sfințească pentru eliminarea duhurilor rele sau a energiilor negative. Acest lucru ar trebui făcut și în casa în care deja locuim pentru eliminarea energiilor negative acumulate în decursul vremii.

Mediul stresant în care trăim, nemulțumirile, povara grijei de mâine și certurile care apar din senin, duc la acumularea unor energii negative în casă, iar spațiul care ar trebui să fie sacru pentru noi se transformă într-un coșmar din care vrem să evadăm. Pentru a evita acumularea acestor duhuri rele sau energii negative în casă se recomană tămâierea sau fumigațiile. Prin tămâiere sau fumigație se curăță spațiul de energia rea.

Ar fi bine să efectuați cât mai des o curățare a spațiului în care locuiți pentru a-l face sacru sau puteți să tămâiați de câte ori simțiți nevoia de a schimba energia din jurul vostru.

Tămâierea

Tămâierea se poate face, în general, cu smirnă și tămâie.

dsc00118

Astăzi, pe lângă tămâia naturală se găsește și tămâie cu diferite esențe: trandafiri, pin, cireșe, frezie, afine etc. În general tamâia se arde într-un recipient de metal, care poate fi achiziționat de la biserici sau pangare. Dacă nu deținem acel recipient, putem pune tamâia într-o lingură și o folosim astfel.

dsc00120

Dacă nu doriți sau nu aveți recipientul metalic în care se arde tamâia, sau nu doriți să implicați aspectul religios în curățarea casei, puteți folosi uleiul esențial de tămâie în lampa de aromoterapie.

Tămâia se pune peste o bucată de cărbune și i se dă foc. Când iese fum începeți să vă plimbați prin casă și faceți rotocoale cu recipientul metalic prin fiecare cameră. Când vă plimbați prin casă este bine să spuneți în gând o rugăciune.

 

Fumigațiile

Fumigațiile ca și tămâierea acționează ca o binecuvântare atât pentru o persoană cât și pentru spațiu.Fumigațiile pot fi folosite și pentru curățarea cristalelor.

Fumigațiile pentru curățarea casei de energiile negative pot fi făcute și cu bețisoarele parfumate care se găsesc și ele în comerț având si ele diferite arome, dar se spune că sunt foarte toxice, deci mai bine ar fi să le evitați.

Fumigațiile pot fi făcute cu plante, pe care le puteți usca chiar dumneavoastră, sau le puteți cumpăra gata uscate.

Ce plante puteți folosi?

Sunt 5 plantele folosite pentru curățarea energetică a casei, a persoanei sau a cristalelor. Acestea sunt:

 • Lavandă

lavanda

 • Salvie

salvie

 • Cedru

cedru

 • Ștevie

stevie

 • lemn de Palo Santo (lemn sfant din America Latină)

palo-santo

De ce aveți nevoie?

Pentru fumigație aveți nevoie de:

 • planta uscată sau mărunțită (eu o prefer mărunțită, e destul de dificil să mergi prin casă cu un fel de trabuc mare și gros și să fii atent să nu scape scrum pe jos)
 • o scoică veche sau un bol de ceramică care rezistă la foc
 • bețe de chibrit
 • o pană

Cum se face fumigația?

 1. Dați foc plantei, până începe să apară fumul. Fumul îl veți folosi pentru fumigație.
 2. Faceți rotocoale de fum în fața dumneavoastră apoi pășiți în interiorul lor. Astfel realizați purificarea prorpiei persoane. Dacă doriți să faceți o curățare de energii negative la o altă persoană îndreptați fumul cu ajutorul panei, către acea persoană. Puneți persoana să se rotească pentru a fi siguri că a fost ”afumată” peste tot.
 3. Dacă faceți fumigația pentru un spațiu sau într-o casă, împrăștiați fumul către toți pereții din fiecare cameră. Când mergeți cu mănunchiul de plante, să luați scoica sau bolul pentru a nu da pe jos scrum.
 4. Ca și la tamâiere este bine să spuneți o rugăciune când faceți fumigația.
 5. Când terminați, puneți restul de plante în bol sau scoică și fiți siguri că nu mai arde.

Dacă aveți și alte idei despre fumigație, încercați să le puneți în practică. Succes și optimismul să vă înconjoare!

Dumnezeu să vă ajute!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s